روشن نشدن لپ تاپ Lenovo Z50-70 (آی سی I/O )

یک نمونه ی دیگر از ایراد روشن نشدن لپ تاپ را در اینجا منتشر می کنیم که با فرآیند تعمیر آن آشنا شوید، برای آشنایی با روند تعمیر این لپ تاپ با ما همراه باشید:

این مورد یک لپ تاپ لنوو مدل Z50-70  است ایتدا عمل شارژ باتری در  دستگاه قطع شده و پس از خالی شدن باتری ، لپ تاپ دیگر روشن نشده. است. شاید در نگاه اول به نظر ایراد از شارژر و یا مدار شارژر لپ تاپ باشد ولی مشکل چیز دیگری است که در ادامه خلاصه ی آن را شرح میدهیم.

شارژر تست شد که درست بود ولی لپ تاپ در حالت خاموش بیش از اندازه جریان میکشید که باید لپ تاپ باز شود و تست های ولتاژ و اهم انجام شود.

 

 

شکل 1- نمای مادر برد لپ تاپ Lenovo z50-70

از لحاظ ظاهری هیچ نشانه ای مبنی بر سوختگی قطعه و یا ریزش مایعات و ضربه دیده نشد ولی ولتاژهای اصلی به جز 19 ولت هیچ یک وجود نداشتند و با بررسی چیپ های اصلی لپ تاپ مشخص شده که آی سی آی او (I/O) به شدت داغ شده است. در این شرایط صلاح نیست که دستگاه به شارژر متصل بماند و واضح است که مشکلی جدی وجود دارد . یا در خود آی او و یا در مسیرهای پایه های آن.

I/O در کامپیوتر وظایف بسیار زیادی دارد اعم از کنترل ارتباطات تمامی بخش های ورودی و خروجی مانند کیبرد و و تاچ پد و ... . وحتی تولید و کنترل برخی ولتاژهای مهم مادربرد. و البته این میکرو کنترولر ارتباطات بسیار زیادی نیز با پردازنده مرکزی دارد و در صورت آسیب جدی ممکن است حتی چیپ پردازنده مرکزی را نیز دچار مشکل کند و مادربرد قابل تعمیر نباشد. این آی سی در اغلب لپ تاپ ها یک کنترولر قابل برنامه ریزی است . یعنی قابلیت خواندن و نوشتن میان افزار ( Firmware) را دارد و باید فایل مناسب آن نیز  پس از تعویض روی آن برنامه ریزی شود.

پس نخستین گام برداشتن این تراشه 128 پایه و تعویض آن می باشد و پس از آن باید دوباره بررسی کنیم که دستگاه پس از روشن شدن آیا مشکل دیگری دارد یا خیر؟

 

شکل 3 و 2- بررسی هر دو سمت مادربرد لپ تاپ lenovo Z50-70  و تست های ولتاژ

 

شکل 4- میکرو کنترولر I/O  مدل IT8586e  که به شدن داغ میشود و باید تعویض شود

تعویض آی سی آی او زمان بر و ظریف است و باید با دقت و حوصله و تمرکز انجام شود چرا که متصل نشدن و یا اتصال اشتباه هر یک از 128 پایه این تراشه میتواند مشکلات مادربرد را بیشتر کند. استفاده از حرارت مناسب برای برداشتن و جایگزین کردن این تراشه نیز بسیار مهم است تا به مادربرد آسیب وارد نشود.

پس از تعویض آی سی باید پایه ها با ذره بین یا میکروسکوپ کاملا چک شود تا از درستی اتصال میکرو کنترولر مطمئن شویم و گرنه در فرآیند پروگرام آی او و عملکرد لپ تاپ به مشکل خواهیم خورد.

 

شکل 5 و 6- برداشتن I/O و تمیز کردن محل اتصال تراشه و مادربرد بر روی مادربرد که حتما باید انجام شود.

 

شکل 7 و 8 پایه سازی مجدد و تازه کردن قلع پایه ها بر روی مادربرد

در شکل های قبلی خلاصه ای از مراحل برداشتن آی سی و آماده کردن مادربرد برای آی سی نو را میبینید که در تمامی این مراحل باید دقت کنیم تا به قطعات smd ریز و البته مهم اطراف آی او آسیب وارد نشود و جا به جا و یا جدا نشوند

 

شکل های 9 و 10 : جایگزینی آی سی آی او در مادربرد لپ تاپ

پس از قراردادن آی سی ای او باید ولتاژها چک شود و آی سی پروگرام گردد . البته مواقعی هم پیش می آید که آی  سی نو خریداری شده نیز معیوب است که این مورد کم نیست و مجبور میشویم همه مراحل قبلی را دوباره انجام دهیم. در ادامه برای پروگرام I/O لپ تاپ اقدام میکنیم که باید فایل مناسب آن را داشته باشیم

 

شکل های 11 و 12 – پروگرام آی او IT8586e  

توجه کنید که پروگرام آی او های مختلف با هم متفاوت است و نیاز به تبدیل ها و رابط های خاص خود را دارد و حتی روش پروگرام با پروگرامرهای مختلف هم با هم فرق میکند و رعایت نکردن یک نکته هم میتواند باعث عدم پروگرام آی سی شود. ما این مدل تراشه را پس از جایگذاری در مادربرد پروگرام کردیم ولی برخی مدل تراشه های دیگر را میتوان پیش از جایگذاری پروگرام کرد (روش آفلاین).

پس از روشن کردن مادربرد برخی ولتاژها تهیه و حاضر شد ولی آی سی آی او دوباره درست کارنکرد و ظاهرا دوباره باید تعویض میشد.

پس از بررسی شماتیک مادربرد (نقشه خوانی) یک اتصالی در مسیر یکی از پایه های I/O پیدا شد که باید رفع میشد. یک خازن smd سوخته بود که تعویض شد و در این مرحله باید دوباره مراحل جایگزینی میکروکنترولر آی او انجام شود که انجام شد و آی سی جدید دیگری روی مادربرد جایگذاری شد و پروگرام نیز انجام شد.

این باز پس از پروگرام و روشن کردن مادربرد. همه ولتاژها تهیه شدند و لپ تاپ به درستی روشن شد و خروجی تصویر نیز وجود داشت.

 

شکل 13- پس از جایگذاری دوباره آی او. لپ تاپ به درستی روشن شد و کاملا بوت شد

در این مرحله با توجه به دمای نسبتا بالای مادربرد برای سرویس عمومی فن و خنک کننده لپ تاپ اقدام میکنیم تا از مشکلات احتمالی نیز پیشگیری شود. در شکلهای بعدی این مراحل نمایش داده شده است.

 

شکل 14 و 15 – پاک کردن خمیر سیلیکون های خشک شده قبلی و استفاده از خمیر و پد سیلیکونی های تازه در محل های مشخص شده

پس از سرویس فن و هیت سینک. لپ تاپ را میبندیم و سیستم به درستی بوت میشود و همه بخش های لپ تاپ به درستی کار میکند . 

 

شکل 16- لپ تاپ lenovo z50-70 پس از بستن کامل به درستی کار میکند

همانطور که دیدید روشن نشدن لپ تاپ این بار هم دلیل دیگری داشت و کاملا با موارد قبلی متفاوت بود و ما تا به حال 3 یا 4 مورد مختلف که باعث روشن نشدن لپ تاپ میشود را بررسی کرده ایم. برخی از دلایل خاموش شدن لپ تاپ مثل این مورد جدی و پیچیده هستند وبرخی موارد  هم عملا غیر قابل تعمیر هستند که البته کمتر از سایر موارد رخ میدهند. 

 

توجه داشته باشید که برای این که خودتان اقدام به تعمیر این بخش کنید کافی نیست؛ این کار نیاز به مهارت و ابزار مخصوص دارد و باید توسط تکنسین های تعمیر لپ تاپ انجام شود در غیر این صورت ممکن است مشکلات بیشتر و به مراتب هزینه های خیلی بیشتری را متحمل شوید. شما می توانید برای دریافت خدمات تخصصی، از همکاران ما در مجموعه اگیبیت کمک بگیرید، اگیبیت فعال در زمینه تعمیرات تخصصی لپ تاپ و سخت افزار در استان تهران و استان البرز هست.


 

مطالب و کالاهای مرتبط: 

.  شارژر 65W 20V 3.25A lenovo (سوکت باریک)  


.   روشن نشدن لپ تاپ Lenovo Ideapad 520


.  خاموش شدن لپ تاپ Lenovo thinkpad t410s

 

ممکن است این مطالب برای شما مفید باشد: 

 

 

اگه مشکلت حل نشده نگران نباش ! هر ایرادی تعمیر میشه. برای راهنمایی بیشتر با مجموعه اگیبیت  تماس بگیر.

همچنین علاوه بر راه های ارتباطی اعلام شده در وب سایت، از طریق واتس اپ یا تلگرام با کارشناس تعمیر، ارتباط مستقیم داشته باشید.

لطفا قبل از مراجعه حضوری از طریق راه های ارتباطی اعلام شده  در سایت، تماس بگیرید و هماهنگی لازم انجام شود.

 

 

روشن نشدن لپ تاپ Lenovo Z50-70 (آی سی I/O )

 ارسال این مطلب برای دوستان: